Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum Ungaria va ajuta Moldova să prevină răspândirea coronavirusului: Declarația lui Orban

© Photo : Miroslav RotariВиктор Орбан и Ион Кику
Виктор Орбан и Ион Кику - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul conferinței de presă comune, premierii Ungariei și Moldovei au vorbit despre colaborarea între țări pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Premierul de la Budapesta i-a mulțumit omologului său moldovean că a invitat-o la discuții și pe ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, pentru a stabili modul în care Ungaria și Moldova pot colabora în prevenirea răspândirii noului coronavirus. 

Donald Trump  - Sputnik Moldova
Coronavirus: Trump - toate călătoriile din Europa spre SUA, suspendate timp de 30 de zile

”Am abordat problema dispozitivelor medicale, pentru că este o mare lipsă peste tot în Europa a acestor dispozitive, a măștilor și aparatelor de respirație pentru ventilație mecanică. Din păcate, sunt foarte multe țări care nu au posibilitatea să producă astfel de dispozitive. Noi încercăm să soluționăm această situație împreună”, a declarat Viktor Orban. 

Până în prezent, în Moldova au fost confirmate șase cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Dimineață, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că o mamă cu copil, suspecți de contaminare cu noul coronavirus, au agresat medicii și au fugit din spital.

Mai mult, femeia nici nu le-a permis medicilor să examineze copilul, acesta fiind examinat doar la etapa asistenței medicale de urgență. În acest caz a fost alertată Poliția. Deocamdată femeia și copilul ei nu au fost găsiți.

Fluxul de știri
0