Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proiectul de modificare a Codului Contravențional, votat în a doua lectură

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание парламента 18 июня
Заседание парламента 18 июня - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a votat în a doua lectură un proiect care urmărește aplicarea uniformă a legislației contravenționale.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Parlamentul a votat în a doua lectură proiect de Lege pentru modificarea Codului Contravențional al Republicii Moldova. Documentul a fost votat de 55 de deputați. 

Parlament - Sputnik Moldova
Politică
Votat de Parlament în prima lectură: Copiii vor putea fi lăsați în grija unui custode

Principalele prevederi ale acestuia au drept scop acordarea dreptului de a examina cauze contravenționale și a aplica sancțiuni în limitele competenței funcționarilor publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) care exercită atribuțiile Poliției și au fost împuterniciți cu asemenea atribuții în fișele postului. În special, ministrul de interne va avea dreptul de a crea un nomenclator al funcțiilor și al competențelor de examinare a cauzelor contravenționale și aplicare a sancțiunilor pornind de la competențele MAI de examinare a contravențiilor.

”Sânt în drept să examineze cauze contravenționale și să aplice sancțiuni în limitele competenței funcționarii publici cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care exercită atribuțiile Poliției și au fost împuterniciți cu asemenea atribuții în fișele postului. Nomenclatorul funcțiilor și al competențelor de examinare a cauzelor contravenționale și aplicare a sancțiunilor se aprobă prin ordinul ministrului afacerilor interne”, este specificat în proiectul de lege.  

Autorul proiectului este președintele Comisiei juridice numiri și imunități, deputatul PSRM Vasile Bolea. Autorul motivează oportunitatea documentului prin necesitatea aducerii în concordanță a normelor Codului Contravențional cu prevederile Regulamentului cu privire la organizarea și funcționarea Inspectoratului General al Poliției, precum și aplicării uniforme a legislației contravenționale.

Fluxul de știri
0