Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va fi vremea astăzi și în următoarele 7 zile: Prognoza meteo pentru 12-18 martie

© Sputnik / Rodion ProcaПилотажная группа из Латвии "Baltic Bees" разрисовала кишиневское небо.
Пилотажная группа из Латвии Baltic Bees разрисовала кишиневское небо. - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru noaptea de sâmbătă spre duminică, 14 spre 15 martie, și următoarele câteva zile, meteorologii anunță înghețuri la suprafața solului. Codul Galben de secetă hidrologică este valabil până pe 13 martie. Ploi slabe sunt posibile pe 13 martie în nord.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Pentru joi, 12 martie, meteorologii anunță vreme destul de frumoasă și însorită. Maximele termice ale aerului vor atinge valori de 15..18 grade Celsius în nord, 16..19 grade în centru și 17..20 de grade în sud. Vântul, din sud-vest, va sufla cu o viteză de 4-9 metri pe secundă. Presiunea atmosferică va fi normală.

© Photo : SHSPrognoza vremii pentru următoarele 7 zile, 11 martie 2020
Cum va fi vremea astăzi și în următoarele 7 zile: Prognoza meteo pentru 12-18 martie  - Sputnik Moldova
Prognoza vremii pentru următoarele 7 zile, 11 martie 2020

Codul Galben de secetă hidrologică, instituit pe 4 martie, este valabil până pe 13 martie. 

Никитский ботанический сад в Ялте - Sputnik Moldova
Rusia
27 de milioane de arbori, în memoria celor decedați în Războiul pentru Apărarea Patriei

Din cauza temperaturilor ridicate și a lipsei precipitațiilor esențiale, în bazinul râului Prut, în aval de lacul de acumulare Costești-Stânca și în râurile mici din centrul și sudul țării, se atestă secetă hidrologică.

Ploi slabe sunt posibile pe 13 martie în nord, iar pentru 14 martie precipitații slabe sunt prognozate pentru toate regiunile.

Vineri, maximele termice vor fi mai cu două grade mai mari decât cele prognozate pentru joi. De sâmbătă însă se răcește. În noaptea spre duminică, 14 spre 15 martie, și în următoarele câteva zile, meteorologii anunță înghețuri la suprafața solului. Minimele termice vor coborî până la minus 2 și chiar minus 5 grade Celsius, potrivit prognozelor meteo actualizate.

Fluxul de știri
0