Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericol: Un român cu coronavirus a venit din Italia, într-un microbuz plin cu moldoveni

© Photo : Serviciul VamalMicrobuz care transporta peste 600 de kg de carne, fără acte de proveniență
Microbuz care transporta peste 600 de kg de carne, fără acte de proveniență - Sputnik Moldova
Abonare
Un caz de îmbolnăvire cu coronavirus a fost confirmat ieri la Iași. Faptul este extrem de îngrijorător și comporte multe pericole pentru Republica Moldova, dat fiind că cel infectat ajuns din Italia la Iași cu un microbuz plin cu moldoveni.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat ieri dimineață, fiind al 31-lea caz la nivel național în România.

Potrivit bzi.ro, este vorba despre un bărbat, de 42 de ani, confirmat în Iași. Acesta a revenit din Veneția în data de 2 martie, cu un microbuz care tranzita Iașul pentru a ajunge în Republica Moldova. Microbuzul era ocupat de cetățeni moldoveni. Bărbatul s-a oprit la Iași, orașul natal al celui natal. Deși trebuia să intre în autoizolare timp de 14 zile, acesta nu a declarat nimănui că vine din Italia.

În felul acesta, autoritățile nu l-au putut monitoriza. S-a plimbat timp de opt zile prin oraș, fără a ține cont de pericolul la care îi supune pe ceilalți. Simptomele specifice coronavirusului au apărut la două zile după ce a ajuns în Iași, pe data de 4 martie. Pe data de 10, acesta a sunat la 112 și a anunțat că se simte rău. Până la internarea în spital, din surse sigure, se cunoaște faptul că a intrat în contact cu părinții lui și alți zeci de ieșeni.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: O mamă cu copil, suspecți de coronavirus, au fugit din spital - Detalii
În acest moment, echipa de medici epidemiologi din cadrul DSP recoltează probe în vederea testării părinților bărbatului diagnosticat cu coronavirus. Timp de opt zile, aceștia au locuit sub același acoperiș, nebănuind ce-i așteaptă. Inconștiența i-a costat scump. O echipă de specialiști se ocupă de starea pacientului și o alta de starea părinților.

„Există la Spitalul de Boli Infecțioase un caz confirmat de coronavirus la un pacient. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 42 de ani. Acesta s-a întors de la Veneția pe data de 2 martie. Acesta a început să prezinte febră și dureri de cap. În momentul de față este internat în zona de risc, cu o stare generală bună, care nu pune probleme deosebite”, a specificat prof. dr. Carmen Dorobăț. Reprezentanții DSP au luat ieri probele de la părinți, iar astăzi se va face testarea.

Vom nota că până în acest moment autoritățile Republicii Moldova nu au venit cu informații pe acest caz. Nu cunoaștem dacă în general s-au sesizat și încearcă să identifice microbuzul plin cu moldoveni cu care a venit din Italia ieșeanul bolnav cu coronavirus.  

Fluxul de știri
0