Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: Condamnații nu vor mai putea să iasă mai devreme la liberate

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Condamnații nu vor mai putea să iasă la liberate înainte de termen sub pretextul condițiilor inumane de detenție. Parlamentul a votat pentru suspendarea acestei prevederi.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. Aplicarea de către instanțele de judecată a măsurii de reducere a pedepsei condamnatului aflat în condiții precare de detenție va fi suspendată. Deputații au votat un proiect în acest sens în ședința de astăzi a Parlamentului. 

Penitenciar - Sputnik Moldova
Societate
Peste 2000 de cărți pentru deținuți: Campanie organizată de Biblioteca Națională

Potrivit proiectului, se suspendă aplicarea de către instanțele de judecată a reducerii pedepsei condamnatului deținut în condiții precare de detenție, conform  Codul de procedură penală al Republicii Moldova.

Noile prevederi nu se vor aplica în privința plângerilor depuse în condițiile articolului  4732 aliniatul (1) din Codul de procedură penală al Republicii Moldova, până la data intrării în vigoare a prezentei legi. Aceasta va intra în vigoare la data publicării.

Totodată, Guvernul, până în data de 1 septembrie 2020, va prezenta Parlamentului un proiect de lege privind perfecționarea mecanismului compensator.

Potrivit datelor Administrației Naționale a Penitenciarelor, până în data de 10.02.2020 au fost înregistrate 5 372 de plângeri ale deținuților cu privire la condițiile precare de detenție din instituțiile penitenciare din țară, din totalul de aproximativ 6 700 de deținuti aflați în custodia statului. Din numărul total de plângeri adresate, au fost examinate 3 445, iar soluții au fost pronunțate în cazul a 2 402 plângeri.

Fluxul de știri
0