Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 2000 de cărți pentru deținuți: Campanie organizată de Biblioteca Națională

© Sputnik / Miroslav RotariPenitenciar
Penitenciar - Sputnik Moldova
Abonare
Biblioteca Națională a organizat o campanie de colectare a cărților de la cetățeni pentru deținuții din mai multe penitenciare din țară.

CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Peste 2000 de cărți vor fi livrate în bibliotecile mai multor penitenciare din țară. Este vorba de Penitenciarul numărul 13 din Chișinău, Penitenciarul numărul 3 din Leova, Penitenciarul numărul 9 din Pruncul și Comunității Terapeutice de la Pruncul.

Premierul Ion Chicu s-a întâlnit cu Președintele CEDO, Linos-Alexandre Sicilianos - Sputnik Moldova
Politică
Un nou penitenciar ar putea fi construit în Moldova

Cărțile au fost colectate în cadrul campaniei „Donează o carte pentru un penitenciar”. Aceasta s-a desfășurat în perioada 1 februarie – 1 martie 2020, la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor, în comun cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Scopul acestei acțiuni de caritate a fost de a promova lectura și de a oferi posibilitatea deținuților de a avea acces la cât mai multe cărţi prin îmbogăţirea fondului de carte din bibliotecile penitenciarelor.
La evenimentul de închidere a campaniei au participat secretarul de stat al Ministerului Justiției, Radu Foltea, directorul interimar al ANP, Vladimir Cojocaru, directorul general al Bibliotecii Naționale Elena Pintilei, directori penitenciarelor beneficiare, reprezentanți ai asociațiilor obștești partenere și funcționari ai sistemului administrației penitenciare.

„Mulțumim Bibliotecii Naționale pentru sprijinul oferit pe parcursul campaniei în care s-au realizat aceste donații de la oameni pentru oameni, în speranța că fiecare carte colectată să-și găsească cititorul ei după gratii”, a declarat Radu Foltea.

La rândul său directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor a mulțumit tuturor celor care au donat cărţi şi s-au implicat în această campanie.

Fluxul de știri
0