Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bilanțul vizitei lui Viktor Orban: Parteneriat strategic între Chișinău și Budapesta

Abonare
Viktor Orban a fost însoțit la Chișinău de un număr important de agenți economici care sunt dispuși să investească în țara noastră.

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a întreprins astăzi o vizită în Republica Moldova. El a fost întâmpinat cu onoruri în fața Guvernului.

Виктор Орбан и Ион Кику - Sputnik Moldova
Politică
Orban și Chicu au semnat Acordul de parteneriat strategic între Moldova și Ungaria

După o rundă de discuții, prim-ministrul Ion Chicu și omologul său de la Budapesta Viktor Orban au semnat un acord privind parteneriatul strategic dintre Republica Moldova și Ungaria.

Printre prevederile documentului se numără acordarea unui credit de 100 de milioane de euro pentru a încuraja agenții economici maghiari să investească în Moldova.
Viktor Orban a fost însoțit de reprezentanții a 23 de companii maghiare, care au participat la un forum pentru consolidarea relațiilor economice dintre Moldova și Ungaria. 

Oficialii au declarat că au ajuns la înțelegerea de a lansa o nouă cursă aeriană Chișinău-Budapesta.

Premierul de la Budapesta a remarcat că este un lucru bun faptul că Moldova menține relația cu un partener strategic precum este Rusia. El a declarat că este bine să avem relații bune atât cu Vestul, cât și cu Estul.

Fluxul de știri
0