Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Probleme mari pentru moldovenii care vor să revină acasă cu mașina: Frontierele închise

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Ungaria a declarat stare de urgență pentru a aplica măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului și a închis frontierele pentru persoanele venite din Italia, China, Coreea de Sud și Iran, cu excepția cetățenilor ungari.

CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Chiar dacă li se va permite intrarea pe teritoriul Ungariei, cetățenii ungari vor trebui să rămână două săptămâni în izolare la domiciliu.

Șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban a declarat ieri că măsura închiderii granițelor pentru călătorii veniți din țările cele mai afectate de epidemia de coronavirus intră în vigoare imediat.

Microbuz care transporta peste 600 de kg de carne, fără acte de proveniență - Sputnik Moldova
Pericol: Un român cu coronavirus a venit din Italia, într-un microbuz plin cu moldoveni

De asemenea, pentru aplicarea acestei măsuri se vor reintroduce controalele la frontierele Schengen cu Austria şi Slovenia, informează stiripesurse.ro.

De asemenea, toate cursele aeriene şi celelalte mijloace din transport venite din cele patru ţări menţionate au fost suspendate începând de miercuri la miezul nopţii.

Oficialul ungar a mai precizat că restricţiile rămân în vigoare până la noi ordine. Acesta a adăugat că guvernul de la Budapesta se aşteaptă ca epidemia să dureze mai degrabă luni decât săptămâni.

Lucrurile se complică pentru moldovenii care vor să revină acasă și pentru că autoritățile române de  comun acord cu Serbia au închis șapte puncte de trecere a frontierei cu această țară, în contextul numărului mare de infecții cu coronavirus în Europa. Măsura a intrat în vigoare din această dimineață.

La spital - Sputnik Moldova
Societate
Noi detalii în cazul mamei cu copil, suspecți de coronavirus, care au fugit din spital

Este vorba te puncte de trecere a frontierei din Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi:

Punctul de Trecere a Frontierei rutier Vrbica – Valcani – Timiş, PTF rutier Nakovo – Lunga – Timiş, PTF rutier Jasa Tomic – Foeni – Timiş, PTF rutier Kaludjerovo – Naidăş - Caraş-Severin, PTF naval/rutier Golubac – Moldova Nouă - Caraş-Severin, – PTF naval Kladovo – Drobeta Turnu Severin – Mehedinţi, PTF rutier Kusjak – Portile de Fier II – Mehedinţi, informează stiripesurse.ro.

Deocamdată vor rămâne deschise punctele de trecere a frontierei de la Moraviţa, Jimbolia din judeţul Timiş şi Porțile de Fier 1 din judeţul Mehedinţi.

În contextul răspândirii coronavirusului și Ucraina a anunțat că, începând cu ziua de azi, 12 martie, ora 20:00, urmează să fie închise 170 de puncte de trecere a frontierei din cele 219. În celelalte 49 ar urma să fie deschise zone de carantină.

Fluxul de știri
0