Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doi polițiști, reținuți de CNA: Câți bani au pretins de la un șofer beat și fără permis

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Doi inspectori de patrulare au fost reținuți de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, fiind bănuiți de luare de mită.

CHIȘINĂU, 11 mar - Sputnik. Doi angajați ai Inspectoratului Național de Patrulare sunt suspectați de luare de mită și au fost reținuți de procurorii anticorupție și ofițerii CNA. 

Lidia Chireoglo - Sputnik Moldova
Expert: Care sunt domeniile cele mai afectate de corupție

Potrivit CNA, cei doi inspectori de patrulare au oprit ieri un automobil cu numere de înmatriculare străine, iar la volan se afla un șofer în stare de ebrietate care nu avea permis de conducere. Pentru a nu-l trage la răspundere penală, cei doi polițiști ar fi pretins de la el 300 de euro. Cel care l-a denunțat a declarat că oamenii legii au primit inițial doar 1.000 de lei. 

În acest caz a fost deschis un dosar penal, iar restul banilor le-au fost transmiși inspectorilor de patrulare sub controlul CNA. Ei au fost reținuți și plasați în izolator. Polițiștii riscă până la 10 ani de închisoare. 

Anul trecut, 45 de polițiști au fost cercetați pentru acte de corupţie, iar de la începutul lui 2020, numărul poliţiştilor anchetaţi pentru astfel de fapte a ajuns la 12.

Fluxul de știri
0