Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pacienții infectați cu coronavirus: Starea este stabilă - alte cazuri suspecte

© Sputnik / Miroslav RotariViorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
Viorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății oferă detalii despre starea de sănătate a pacienților infectați cu coronavirus, dar și despre noile cazuri suspecte. Totodată, ministrul Viorica Dumbrăveanu a îndemnat  instituțiile mass-media să informeze corect populația.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Starea persoanelor infectate cu noul tip de Coronavirus este stabilă. O persoană rămâne internată la Spitalul Clinic Republican și alte două-  la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”, informează Ministerul Sănătății printr-un comunicat.

”În prezent, avem înregistrate 22 cazuri suspecte la infecția COVID-19, este vorba despre 14 adulți internați la SCBI “Toma Ciorbă” și 8 persoane ( 2 adulți și 6 copii) la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. Toate probele au fost prelevate, rezultatele cărora vor fi prezentate  pe parcursul zilei”, precizează instituția.

бутылка с водно-спиртовым дезинфицирующим средством для рук - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus în Moldova: Peste 20 de persoane suspecte sunt internate
De asemenea, au fost identificate persoanele care au avut contact direct cu celelalte două persoane infectate cu COVID-19. Aceștia urmează a fi monitorizați la domiciliu în regim de izolare, timp de 14 zile.

Viorica Dumbrăveanu a  făcut apel către populație să se abțină de la călătorii peste hotare și să evite spațiile aglomerate, iar persoanele care revin din zonele de risc de infecție cu noul tip de coronavirus sau care au fost în contact cu persoane infectate de COVID-19, să completeze fișele epidemiologice cu date personale corecte și istoricul călătoriei, să aplice regimul de autoizolare la domiciliu timp de 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sănătate cu efectuarea termometriei de trei ori pe zi, iar la primele simptome de boală, precum tuse sau febră, să apeleze 112.

În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor pe sensul de intrare în Republica Moldova constituie 19 700 de persoane. Din Republica Italiană, au revenit în țară 90 persoane, cu o singură rută Bologna-Chișinău. Totodată, au fost completate 3 398 fișe epidemiologice.

Personalul medical din instituțiile de sănătate strategice au fost instruite suplimentar de către experții Organizației Mondiale a Sănătății în ceea ce privește tratamentul și asistența pacienților cu infecția COVID-19.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale aduce sincere mulțumiri posturilor de televiziune, radio și companiilor private care au manifestat solidaritate și difuzează spoturile video/audio cu privire la măsurile de prevenire privind infecția prin coronavirus de tip nou, pentru informarea cetățenilor Republicii Moldova.

Viorica Dumbrăveanu a îndemnat  instituțiile mass-media să manifeste responsabilitate față de sănătatea cetățenilor și să se implice în informarea corectă a populației, prin difuzarea informațiilor oficiale și veridice.

Fluxul de știri
0