Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Coronavirus în Moldova: Peste 20 de persoane suspecte sunt internate

© AFP 2024 / LIONEL BONAVENTUREбутылка с водно-спиртовым дезинфицирующим средством для рук
бутылка с водно-спиртовым дезинфицирующим средством для рук - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința Punctului Focal Național din această dimineață scoate la iveală noi informații ce țin de răspândirea coronavirusului și acțiunile întreprinse de autorități.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Peste 20 de persoane suspecte de infectare cu coronavirus rămân internate în spitale, informează ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Este vorba de 14 adulți care se află acum la Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, dar și șase copii și două mame - la spitalul de boli contagioase pentru copii. Viorica Dumbrăveanu spune că toate probele au fost prelevate, iar la ora 16 va informa despre rezultatele acestora.

В Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом   - Sputnik Moldova
O mamă cu trei copii, suspecți de contaminare cu coronavirus: Au venit de la Verona

Toți copiii internați, suspectați de contaminare ci COVID-19, sunt în stare gravă medie, iar adulții în stare gravă dar stabilă. Cu referire la cele trei cazuri confirmate, Dumbrăveanu spune că persoanele sunt sub supravegherea strictă a medicilor. Prima femeie infectată cu coronavirus este în starea gravă, dar cu anumit progres evolutiv. Totodată, au fost depistate și alte probleme de sănătate. Ministrul mai spune că au fost identificate toate persoanele cu care au contactat pacienții care au fost confirmate ieri. Viorica Dumbrăveanu îndeamnă cetățenii la responsabilitate maximă. Autoizolarea la domiciliu este foarte importantă.

Amintim, o mamă cu trei copii a fost internată noaptea trecută la Spitalul de Boli Infecțioase "Toma Ciorba". Femeia a fost, împreună cu familia, la shopping în Verona, Italia. Potrivit premierului Chicu, unul dintre copii are malformații la inimă de mai mult timp. Toți aceștia sunt testați la coronavirus.

Toate manifestările în masă, indiferent de tipul acestora, au fost interzise până la sfârșitul lunii curente. Mai mult, școlile și grădinițele și-au sistat de astăzi activitatea. Nu este exclus că și instituțiile de învățământ superior se vor închide. Totodată, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a solicitat ca și bisericile să revadă programul slujbelor. Mai mult, ministrul recomandă utilizarea lingurițelor de unică folosință în procesul împărtășaniei. 

Fluxul de știri
0