Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă un caz de coronavirus: Președintele Dodon - suntem pregătiți pentru toate scenariile

© Sputnik / Miroslav Rotari Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992
 Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a declarat că toate instituțiile statului sunt pregătite pentru a gestiona această situație și a vorbit despre 4 scenarii posibile. Ministrul Sănătății anunță despre un nou caz de coronavirus la un tânăr.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. După ce a avut loc prima ședință a Centrului Unic de Comandă, președintele Igor Dodon a declarat pentru presă că instituțiile statului sunt pregătite să facă față situației și sunt luate în calcul 4 scenarii conform căror ar putea evolua lucrurile.

”Mâine doamna ministru va avea o discuție cu toți șefii de spitale pentru a vedea care este gradul de pregătire în cazul dacă ajungem la etapa 3-4 și mai sus, pentru că tot ce ține de scenariul doi, adică până la 400-500 de persoane infectate se gestionează la nivel de orașul Chișinău. Așa că suntem pregătiți pentru toate scenariile”, a declarat Dodon.

Totodată, Ministrul Sănătății a anunțat despre un nou caz de coronavirus. Este vorba de al patrulea caz descoperit la un tânăr care a venit din Italia.

”Avem rezultatul final în privința la un caz care se confirmă că este vorba despre coronavirus. Este vorba despre un tânăr care a venit din Italia. În privința celuilalt caz vom reveni cu detalii mâine”, a declarat Dumbrăveanu.

De asemenea, ministrul a precizat că la Toma Ciorbă se află 6 adulți și la Spitalul Clinic de Boli Contagioase pentru Copii avem 7 persoane - doi adulți și 5 copii.

”Ceea ce este important este că din cele 30 de cazuri care erau suspecte dimineața, 28 de teste au fost negative. Respectiv nu s-a confirmat infecția cu coronavirus. Un caz avem cu coronavirus, și încă un caz urmează ca să determinăm exact, în baza probelor de laborator”, a mai precizat ministrul Sănătății.

Kit de testare pentru probe de coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Nu crea panică: Fii informat - tot ce trebuie să știi despre coronavirus
Anterior, Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a oferit informații despre rezultatele testelor prelevate de la persoanele suspecte de contaminare cu coronavirus.

În contextul răspândirii virusului, autoritățile au decis suspendarea procesului educațional în școli și grădinițe, pe parcursul săptămânii curente, dar și a săptămânii viitoare. În cazul instituțiilor de învățământ superior, fiecare instituție în parte decide asupra măsurilor de securitate, cum ar fi reducerea numărului de studenți într-o aulă sau reducerea numărului de ore. Nu este exclusă sistarea procesului educațional și în instituțiile de învățământ superior.

De mâine va fi restricționat total transportul aerian de mărfuri și pasageri din țările cele mai afectate de coronavirus: Republica Italiană, Republica Populară Chineză, Republica Islamică Iran și Republica Coreeană.

Fluxul de știri
0