Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Amânarea concertelor pentru luna martie: Ce spun reprezentanții instituțiilor culturale

© SputnikSvetlana Bivol
Svetlana Bivol - Sputnik Moldova
Abonare
Executivul a luat decizia de a amâna toate concertele planificate pentru luna martie. Toate manifestările în masă, indiferent de tipul acestora, au fost interzise până la sfârșitul lunii curente. Ce impact va avea această situație asupra instituțiilor culturale?
Amânarea concertelor pentru luna martie: Ce spun reprezentanții instituțiilor culturale

Directorul general al Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici", Svetlana Bivol, a declarat pentru Sputnik că decizia Guvernului este absolut firească și obiectivă. Pe de altă parte, aceste circumstanțe afectează situația economică a instituțiilor culturale. Toate concertele au fost amânate, iar colectivele artistice unde sunt mai multe de 50 de persoane nu mai pot face repetiții.

"Vom vedea cum vor se derula lucrurile în luna aprilie. Sperăm că se vor liniști spiritele și că vom depăși această situație deloc ușoară", a spus Svetlana Bivol.

Palatul Național ”Nicolae Sulac” - Sputnik Moldova
Societate
Jumătate dintre biletele la concertul de încheiere a Festivalului ”Mărțișor”, returnate
Directorul a mai remarcat că, la solicitarea spectatorilor, banii pentru bilete le-au fost returnați. Alții au preferat însă să și le păstreze pentru următoarea dată când vor avea loc concertele.

Amintim că în data de 10 martie ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că toate acțiunile de masă programate pentru luna martie vor fi anulate. Ministrul a spus că această decizie a fost luată de autorități după discuții cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, în contextul situației de criză din Italia și România. Așadar, toate acțiunile - culturale, sociale, sportive, concertele - sunt anulate. A fost amânat chiar și concertul de închidere a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2020”.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0