Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

28 din cele 30 de cazuri suspecte la coronavirus sunt negative

© Sputnik / Rodion ProcaViorcia Dumbrăveanu
Viorcia Dumbrăveanu  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a oferit informații despre rezultatele testelor prelevate de la persoanele suspecte de contaminare cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Din cele 30 de cazuri suspecte de infectare cu coronavirus, 28 sunt negative. Informația a fost făcută publică de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Totodată, pentru două persoane va fi efectuat testul repetat. Potrivit informațiilor făcute publice, nu putem spune dacă aceste două persoane sunt sau nu infectate cu noul coronavirus. Este vorba de un tânăr și o persoană de o vârstă mai înaintată. În momentul de față, în Republica Moldova au fost confirmate trei cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Totodată, 13 persoane suspecte de infectare cu COVID-19 rămân internate. La Spitalul „Toma Ciorbă” sunt șase adulți. Alte șapte persoane, dintre care cinci copii și doi adulți sunt spitalizați la Spitalul de boli contagioase pentru copii.

 Rafturile magazinelor mari din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Panică sau liniște? Ce se întâmplă în magazine după confirmarea cazurilor de coronavirus

În contextul răspândirii virusului, autoritățile au decis suspendarea procesului educațional în școli și grădinițe, pe parcursul săptămânii curente, dar și a săptămânii viitoare. În cazul instituțiilor de învățământ superior, fiecare instituție în parte decide asupra măsurilor de securitate, cum ar fi reducerea numărului de studenți într-o aulă sau reducerea numărului de ore. Nu este exclusă sistarea procesului educațional și în instituțiile de învățământ superior.

De mâine va fi restricționat total transportul aerian de mărfuri și pasageri din țările cele mai afectate de coronavirus: Republica Italiană, Republica Populară Chineză, Republica Islamică Iran și Republica Coreeană. 

Fluxul de știri
0