Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată cine sunt candidații pentru funcțiile de ambasador într-o serie de state

© Sputnik / Miroslav RotariФлаг Республики Молдова
Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia parlamentară pentru politica externă a aprobat candidații pentru funcțiile de ambasador în Letonia, Polonia, Portugalia, Bulgaria, China, Irlanda, Italia, Cehia și SUA.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Candidații pentru funcțiile de ambasador într-o serie de state au fost aprobați miercuri, 11 martie, de Comisia parlamentară pentru politică externă și integrare europeană.

Дом Правительства - Sputnik Moldova
Politică
Guvernul de la Chișinău a rechemat mai mulți ambasadori

Astfel, Andrian Roșa este candidatul pentru funcția de ambasador în Letonia, Igor Bodiu - în Polonia, Alexei Cracan - în Portugalia, Anatol Cebuc - în Bulgaria, Dumitru Braghiș - în China, Larisa Minculeț - în Irlanda, Anatol Urecheanu - în Italia, Alexandru Codreanu - în Cehia, Eugen Caras - în SUA.

După ce a consultat Comisia parlamentară pentru politica externă în privința candidaturilor, obținând avizul pozitiv al acesteia, ministrul de Externe va prezenta lista candidaților Guvernului. Conform legislației, ambasadorii Republicii Moldova sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de șeful statului, la propunerea Guvernului.

Fluxul de știri
0