Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul de la Chișinău a rechemat mai mulți ambasadori

© Sputnik / Miroslav RotariДом Правительства
Дом Правительства - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a rechemat mai mulți ambasadori, printre care ambasadorii în România, Austria, China, Bulgaria.

CHIȘINĂU, 12 feb – Sputnik. Guvernul a adoptat în ședința din 12 februarie o decizie de rechemare a șase ambasadori.

Aureliu Ciocoi - Sputnik Moldova
Se schimbă ambasadorii - Ce spune ministrul Ciocoi despre Nicolae Chirtoacă
Printre cei rechemați se numără ambasadorul în România, Mihai Gribincea; ambasadorul în Austria, Victor Osipov; ambasadorul în Cehia, Vitalie Rusu; ambasadorul în Bulgaria, Ștefan Gorda; ambasadorul în Suedia, Veacesalv Dobândă; ambasadorul în China, Denis Jelimalai. 

Premierul Ion Chicu le-a mulțumit tuturor ambasadorilor rechemați, care și-au exercitat misiunea până la expirarea mandatului.

Totodată, ambasadorul în Turcia, Dmitri Croitor, a fost desemnat, prin cumul, și reprezentant al Republicii Moldova  la Organizația Cooperării Economice la Marea Neagră (CEMN).  

Întrebat de corespondentul Sputnik Moldova de ce au fost rechemați unii ambasadori, în afara faptului că unora le-a expirat mandatul, care ar fi alte cauze, premierul Ion Chicu a spus că Ministerul de Externe o să vină cu informații suplimentare în cazul fiecărui ambasador. "Dar, la marea majoritate -a expirat mandatul. Unii dintre ei vor fi numiți în alte misiuni. Aceasta este o practică normală", a declarat Chicu.

Fluxul de știri
0