Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Modificări la Regulamentul cu privire la permisul de conducere: Vezi ce se schimbă

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Abonare
Modificări la Regulamentul cu privire la permisul de conducere, organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de admitere la traficul rutier au fost operate de Guvern.

CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Persoanele care dețin permis de conducere eliberat în stânga Nistrului sau în municipiul Bender, în cazul în care dispun de acte de identitate aprobate prin Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, pot solicita confirmarea dreptului de a conduce vehicule din anumite categorii/subcategorii, conform permisului de conducere deținut.

Bribe - Sputnik Moldova
Societate
Iată la cât a ajuns plata pentru un permis de conducere obținut fraudulos în Moldova

O modificare în acest sens a fost aprobată astăzi de Cabinetul de Miniștri la Regulamentul cu privire la permisul de conducere, organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de admitere la traficul rutier.

Totodată, permisul de conducere național va fi eliberat fără susținerea examenului.  De asemenea, persoanele care au rămas fără permis de conducere printr-o hotărâre judecătorească cu pedeapsă penală, persoanele declarate inapte de a conduce vehicule de către autoritatea medicală competentă, vor putea redobândi dreptul de a conduce la decăderea temeiurilor prevăzute de lege. Asta doar după susținerea probelor teoretică și practică ale examenului pentru obținerea permisului de conducere la categoriile/subcategoriile de permis solicitate.

Scopul acestor modificări constă în asigurarea liberei circulaţii a deţinătorilor de permise moldoveneşti prin preluarea unor practici internaţionale, asigurarea dreptului constituţional al cetăţenilor Republicii Moldova, cu domiciliu în stânga Nistrului şi în municipiul Bender, la libera circulaţie pentru conducerea autovehiculelor în trafic internaţional.

Fluxul de știri
0