Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată la cât a ajuns plata pentru un permis de conducere obținut fraudulos în Moldova

Abonare
Noi permise de conducere „cumpărate”. Un tânăr a fost reținut de CNA pentru că ar fi pretins 1000 de euro pentru un permis.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Un tânăr din Capitală a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta ar fi pretins de la un bărbat 1000 de euro pentru a-l ajuta să-şi perfecteze actele de conducere, fără a susţine probele teoretice şi practice.

© Photo : CNAMită pentru un permis de conducere
Iată la cât a ajuns plata pentru un permis de conducere obținut fraudulos în Moldova - Sputnik Moldova
Mită pentru un permis de conducere

Potrivit autodenunţului, bănuitul ar fi susţinut că are cunoscuţi în cadrul Agenției Servicii Publice şi că-i poate determina să-l favorizeze pe candidat la examenele teoretice şi practice. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins şi primit 1000 de euro.

Accident în Capitală - Sputnik Moldova
Societate
Accident grav în Capitală: Două mașini s-au lovit violent - Foto
Reţinerea a avut loc ieri seara, în momentul transmiterii banilor – operaţiune desfăşurată sub controlul CNA. Bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore şi a fost plasat în izolatorul CNA. Potrivit legislaţiei, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă penală.

Serviciul relații publice al CNA amintește că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei deciziii definitive şi irevocabile de judecată.

De la începutul anului, ofiţerii CNA au documentat 5 cazuri de trafic de influenţă, în care persoane civile ar fi promis obţinerea permiselor de conducere contra cost şi rezolvarea altor probleme legate de înmatricularea automobilelor, susţinând că ar avea influenţă asupra unor angajaţi ai Agenţiei Servicii Publice.

Fluxul de știri
0