Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul: Decizie radicală în ceea ce privește măștile medicale

© Sputnik / Yana ZaharovaМедицинские маски
Медицинские маски - Sputnik Moldova
Abonare
Producătorii autohtoni de măști și mănuși medicale, precum și cei care produc dezinfectanți, nu vor putea exporta astfel de produse.

CHIȘINĂU, 11 mart - Sputnik. Guvernul a interzis exportul măștilor și mănușilor medicale, precum și a dezinfectanților. Restricționarea va fi valabilă până în data de 15 aprilie.

 Rafturile magazinelor mari din Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Panică sau liniște? Ce se întâmplă în magazine după confirmarea cazurilor de coronavirus

”Proiectul a fost elaborat pe fundalul răspândirii COVID-19 la nivel internațional și înregistrării primelor cazuri confirmate de coronavirus în Republica Moldova. În vederea ocrotirii vieții și sănătății oamenilor, evitării răspândirii maladiei pe teritoriul Republicii Moldova și asigurării necesităților interne ale țării în măști, mănuși și dezinfectanți se impune necesitatea aprobării acestui proiect”, a declarat ministrul Finanțelor Serghei Pușcuța. 

Oficialul a precizat că, în funcție de evoluția epidemiei, Guvernul ar putea revizui perioada de aplicare a acestor interdicții. 

Precizăm că în majoritatea farmaciilor din Moldova măștile medicale, precum și soluțiile dezinfectante lipsesc cu desăvârșire. Cererea pentru aceste produse a crescut pe fundalul răspândirii coronavirusului. 

Fluxul de știri
0