Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Toate acțiunile în masă se anulează: Decizia autorităților

© AFP 2024 / INA FASSBENDERKit de testare pentru probe de coronavirus
Kit de testare pentru probe de coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu a venit cu o informație de ultimă oră extrem de importantă.

CHIȘINĂU, 10 mart – Sputnik. Toate manifestările în masă, indiferent de tipul acestora, vor fi anulate. Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Ministrul spune că această decizie a fost luată de autorități după discuții cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, în contextul situației de criză din Italia și România. Așadar, toate acțiunile - culturale, sociale, sportive, concertele - vor fi anulate.   

Victor Pântea - Sputnik Moldova
Infecționist: Mai mulți pasageri ai cursei Milano-Chișinău riscă să aibă coronavirus

Și concertul de închidere a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor 2020” cel mai probabil, va fi anulat. Secretarul de Stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării Andrei Chistol a declarat pentru Sputnik Moldova că o decizie finală în acest sens va fi luată în cadrul unei ședințe care va avea loc la ora 11:00.

Cu referire la slujbele religioase din perioada Postului Mare, Dumbrăveanu spune că se duc discuții cu reprezentanții tuturor cultelor religioase în vederea transmiterii informațiilor către cetățeni, întrucât oamenii au o mai mare încredere în biserică. Totodată, se vor analiza și lua anumite măsuri de precauție în cadrul slujbelor. 

Totodată, s-a luat decizia de a fortifica punctele de trecere terestre cu personal medical. Această decizie vine ca urmare a numărului crescut de persoane cu stări febrile care se înregistrează la punctele terestre de trecere a Frontierei de Stat.

O altă decizie luată în cadrul ședinței de astăzi a Punctului Focal Național se referă la scenariile ce iau în calcul închiderea instituțiilor educaționale.

Premierul și ministrul Sănătății, la Spitalul „Toma Ciorbă” – detalii>>>

„Noi vom determina aceste scenarii, care vor fi aprobate în mod obligatoriu prin decizia comisiei naționale extraordinare de sănătate publică. Procesul educațional poate fi întrerupt, dar atunci când cu adevărat există risc”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ea spune că Ministerul Educației va veni cu acțiuni sporite de igienizare a tuturor instituțiilor.

Fluxul de știri
0