Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ca la ușa cortului: Ce i-a zis Țâcu lui Bolea în Parlament

© Sputnik / Rodion Proca Vasilii Bolea
 Vasilii Bolea - Sputnik Moldova
Abonare
Deputații s-au întrunit astăzi în ședință. Deputatul Octavian Tâcu l-a amenințat pe Vasile Bolea că îi va ”exclude dinți din gură” dacă îl va mai exclude din vreo comisie fără să-l anunțe.

CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Schimb de replici tăioase în Parlament. Octavian Țâcu i-a spus deputatului socialist Vasile Bolea că poate ușor să-l lase fără ”dinți în gură” pentru că l-a exclus din lista membrilor delegației la Adunării Parlamentare a Republicii Moldova și Poloniei. Potrivit lui Tâcu, el nu a fost anunțat că a fost exclus din acea listă. 

”Eu din câte știu eram membru al Adunării Parlamentare cu Polonia și văd că cineva m-a exclus. Vreau să-mi spui cine a decis lucrul acesta?”, l-a întrebat Octavian Țâcu pe Vasile Bolea. 

Jizdan Alexandru  - Sputnik Moldova
Politică
Discuții aprinse în Parlament asupra moratoriului la acordarea cetățeniei prin investiții
Deputatul socialist a avut o reacție temperată la întrebarea colegului său și a i-a explicat într-un mod diplomat de ce a fost exclus din listă. 

”La finele anului trecu au fost operate modificări în hotărârea numărul 71. La mai multe delegații, din păcate, am decis să fie reprezentanți deputații reieșind din propunerile care le-au dat fracțiunile parlamentare. La unele delegații, inclusiv la Adunarea Parlamentară OTAN, Republica Moldova a fost reprezentantă de mai mulți deputați decât avem noi cotă la această delegație internațională. Pentru a ajusta prevederile Parlamentului la rigorile și procedurile acestor delegații internaționale, s-a decis expunerea într-o nouă redacție la compartimentului Adunarea Parlamentară OTAN a delegației Republicii Moldova”, a precizat Vasile Bolea. 

Octavian Țâcu i-a mulțumit ironic și i-a propus să-i ”excludă” deputatului câțiva dinți din gură, precizând că nu glumește.

”Mulțumesc în primul rând că ai făcut așa un efort. Te-ai străduit. Apreciez respectul, în general. Eu pur și simplu voiam să vă dau un sfat colegial. Eu nici nu am fost întrebat. N-am fost consultat. Să nu vă ferească Dumnezeu să faceți vreo operațiune legată de eventuale schimbări pe viitor. Eu tot pot exclude și dinți din gură și alte lucruri. Vă rog frumos să tratați cu respect deputații. Eu nu glumesc”, a precizat Țâcu. 

Deputații s-au întrunit astăzi în ședință. Pe ordinea de zi sunt opt subiecte care nu au fost votate la ședința trecută pentru că în sală nu era cvorum. Până în acest moment au fost votate în prima lectură modificări la legea cu privire la CSM și mai multe hotărâri ce se referă la modificarea componenței unor delegații parlamentare și comisii permanente. 

Fluxul de știri
0