Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Premierul și ministrul Sănătății, la Spitalul „Toma Ciorbă” – detalii

© Photo : Guvernul Republicii Moldovaбольница "Toma Ciorbă"
больница Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Abonare
Ion Chicu și Viorica Dumbrăveanu s-au informat despre gradul de pregătire a spitalului pentru eventuala primire și tratare a persoanelor infectate cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 10 mart – Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu și ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu au întreprins o vizită la Spitalul Clinic de boli infecțioase „Toma Ciorbă”.

Premierul și ministrul au fost informați de către conducerea spitalului despre nivelul de pregătire și dotare a instituției pentru primirea și tratarea persoanelor infectate cu virusul de tip nou.

”Spitalul are pregătite 100 de locuri pentru potențialii pacienți și este echipat cu toate dispozitivele medicale și medicamentele necesare. Echipa medicilor este bine instruită”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a menționat că MSMPS a pregătit capacități și în alte instituții medicale strategice care vor fi utilizate în caz de necesitate

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul și ministrul Sănătății la Spitalul „Toma Ciorbă”
Premierul și ministrul Sănătății, la Spitalul „Toma Ciorbă” – detalii - Sputnik Moldova
Premierul și ministrul Sănătății la Spitalul „Toma Ciorbă”

În context, oficialii au menționat că sistemul național de sănătate dispune de resursele financiare necesare pentru a completa dacă va fi nevoie rezervele dispozitivelor medicale, medicamentelor și altor consumabile.

Totodată, MSMPS comunică zilnic cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, analizează în comun evoluția situației în țară, în regiune și în statele vecine cu Republica Moldova pentru a decide asupra măsurilor care se impun în vederea gestionării situației epidemiologice și a reduceri pericolelor de pătrundere și răspândire a infecției.

Situația privind coronavirusul în Moldova

Un operator de laborator efectuează teste pe probe posibil infectate cu Covid-19 - Sputnik Moldova
Coronavirusul în lume: Când se va opri răspândirea COVID-19
Amintim că aseară Comisia Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit în ședință pentru a discuta despre ultimele evoluții în privința riscurilor de răspândire a coronavirusului Covid-19.  Comisia a decis că procesul de studii în școli nu va fi suspendat deocamdată.

În prezent în Moldova există un singur caz de coronavirus confirmat prin analize de laborator. Pe parcursul zilei au mai fost efectuate teste în cazurile a doi copii și doi adulți, dar, din fericire, rezultatele au ieșit negative, a anunțat ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Starea pacientei internate la Spitalul Clinic Republican este în dinamică pozitivă. Persoana nu are nevoie de respirație asistată și beneficiază de tratamentul corespunzător.

Fluxul de știri
0