Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Măsuri drastice în școlile și grădinițele din Chișinău: Vor fi sau nu închise

© Sputnik / Alexey Malgavko / Accesați arhiva multimediaКарантин в школах
Карантин в школах  - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Direcției Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, a declarat că în școli și grădinițe sunt luate măsuri drastice odată cu instituirea codului portocaliu de pericol de infectare cu coronavirus.

CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Șeful Direcției Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, a declarat în cadrul ședinței din această dimineață a serviciilor Primăriei că, deocamdată, școlile și grădinițele din Capitală vor activa, doar că copii vor trebui să respecte niște reguli impuse de autorități. Aceștia nu vor putea să meargă în excursii și nici că părăsească teritoriul Republicii Moldova.

”Au fost interzise toate ieșirile în afara țării a copiilor și excursiile pe teritoriu țării. Au fost procurat dezinfectant pentru toate instituțiile și suntem gata să facem față oricărei situații excepționale – dacă vor avea loc”, a declarat șeful Direcției Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi.

La fel, toți copii vor fi informați despre modul în care trebuie să se protejeze de coronavirus.

”Am solicitat ca în săptămâna curentă, în toate clasele, dar și în instituțiile de educație timpurie să fie făcute ore de informare a copiilor în ceia ce privește coronavirusului, dar și măsurile pe care trebuie să le întreprindă fiecare în parte în ceea ce privește spălarea pe mâini, dar și prezența dezinfectanților și soluțiilor antibacteriene ”, a subliniat Andrei Pavaloi.

Potrivit lui Andrei Pavaloi, copii care prezintă anumite simptome de infectare cu coronavirus, mai ales cei care au revenit recent de peste hotarele țării, să fie strict monitorizați și izolați.

”Să țină sub control copii care prezintă anumite riscuri. În mod normal vorbim despre persoanele care în perioada vacanțelor au plecat peste hotarele țării”, a declarat șeful Direcției Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi.

Activitățile de grup au fost interzise în toate școlile și grădinițele din Capitală. La fel și excursiile în țară.

Victor Pântea - Sputnik Moldova
Infecționist: Mai mulți pasageri ai cursei Milano-Chișinău riscă să aibă coronavirus

”Au fost interzise toate activitățile din instituțiile de învățământ și accesul persoanelor străine în instituțiile de învățământ”, a declarat șeful Direcției Educație, Tineret și Sport.

Pavaloi a dispus ca șefii de direcție și șefii de secție să viziteze toate instituțiile pentru a verifica cât de corect sunt puse în practică toate solicitările Direcției Educație, Tineret și Sport.

Deocamdată nu este vorba de închiderea instituțiilor de învățământ. Funcționarul a precizat că așteaptă o decizie a ministerului educației în acest sens.

Amintim că în țara noastră a fost instituit cod portocaliu de pericol de infectare cu coronavirus. Asta după ce un prim caz a fost confirmat de laborator. Este vorba de o femeie care s-a întors recent din Italia și care suferă de mai multe patologii. Aceasta este internată în spital într-o boxă specială și au acces la ea doar personalul medical echipat corespunzător.

Fluxul de știri
0