Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Măsuri fără precedent: Toată Italia în carantină - oamenii sunt îndemnați să stea acasă

© AFP 2024 / MIGUEL MEDINAСобор Piazza del Duomo в Италии во время коронавируса
Собор Piazza del Duomo в Италии во время коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Italiei a dispus extinderea măsurilor de carantină legate de noul coronavirus în întreaga țară. Acestea vor rămâne în vigoare până în data de 3 aprilie.

CHIȘINĂU, 10 mart – Sputnik. Măsuri fără precedent în Italia. Întreaga țară intră în carantină din această dimineață. Decizia a fost luată în contextul în care luni alte aproape 100 de persoane au murit din cauza noului coronavirus, scrie presa internațională.

Un operator de laborator efectuează teste pe probe posibil infectate cu Covid-19 - Sputnik Moldova
Coronavirusul în lume: Când se va opri răspândirea COVID-19

”Întreaga Italie devine zonă protejată”, a anunțat premierul țării, Giuseppe Conte, care a îndemnat oamenii să stea acasă. Prim ministrul a subliniat că nu mai este timp pentru combaterea efectelor răspândirii coronavirusului, fiind necesare măsuri e hotărâte imediate.

În context, vor fi restricționate călătoria către și dinspre Italia, dar și circulația dintre oraș. Deplasările vor fi admise doar în cazul unor motive de muncă importante sau probleme grave familiale sau sanitare.

De asemenea, au fost interzise majoritatea activităților publice. În perioada de până la 3 aprilie vor fi închise toate școlile și universitățile.

Decizia lui Conte a extins eficient măsurile impuse împotriva coronavirusului implementate în nordul țării duminică. Nordul Italiei - în special regiunea Lombardiei care este centrul focarului, iar majoritatea deceselor sunt anume aici.

Italia înregistrează ce mai ridicată mortalitate cauzată de coronavirus. Numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns în Italia la aproape 9200 de cazuri, iar cel al deceselor se apropie de 500.

Fluxul de știri
0