Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bătălie electorală crâncenă la Călineșt: Iată cine a obținut fotoliul de primar

© Sputnik / Miroslav RotariМестные выборы
Местные выборы  - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a anunțat rezultatele preliminare în urma desfășurării alegerilor repetate pentru funcția de primar din satul Călinești, Fălești. Iată cine a obținut fotoliul de primar.

CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a anunțat cine este noul primar în satul Călinești, raionul Fălești. Alegerile au fost organizate duminică, 8 martie. Pentru fotoliul de primar au luptat reprezentantul Partidului Democrat din Moldova și cel al „ACUM Platforma DA și PAS”.

Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Politică
Duminică, 8 Martie, alegeri locale repetate în satul Călinești, raionul Fălești

Potrivit rezultatelor preliminare anunțate de CEC, învingător a devenit reprezentantul PDM Pădure Svetlana care a acumulat 519 voturi, în timp ce contracandidatul ei Eduard Curtescu a acumulat 498 de voturi.

”Prin urmare, conform numărului de voturi acumulate, în satul Călinești a fost ales primar candidatul Pădure Svetlana (Partidul Democrat din Moldova)” anunță CEC printr-un comunicat.

Totodată, instituția precizează că informația prezentată poartă un caracter preliminar, până la prezentarea de către organele electorale inferioare a documentelor în original.

Amintim că CEC a decis organizarea votării repetate pentru turul doi de scrutin în această localitate după ce Curtea de apel Bălți și Curtea Supremă de Justiție nu au confirmat rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al localității respective, din 3 noiembrie 2019.

Fluxul de știri
0