Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Va fi sau nu va fi coaliție? Ce spune Igor Dodon despre negocierile dintre PDM și PSRM

© Public DomainȘedință între PD și PSRM la Parlament
Ședință între PD și PSRM la Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului, Igor Dodon, a vorbit în cadrul unei conferinței de presă despre etapa la care au ajuns negocierile dintre PDM și PSRM pentru formarea coaliției.

CHIȘINĂU, 9 mar - Sputnik. Președintele Igor Dodon a declarat, după ședința din această dimineață cu premierul și șeful Legislativului, că în ultimele zile exponenții PDM și PSRM au continuat discuțiile pentru formarea unei coaliții. 

”La această etapă se discută principiile acestui acord de coaliție - două aspecte: ce trebuie să facă Guvernul pe interior și politica externă. Dacă se convine în ceea ce privește primul aspect, atunci se discută responsabilitățile în cadrul actului de guvernare - ce partid de ce ministere este responsabil. Înțeleg că pe al doilea aspect încă nu au avut loc discuții. Ele vor fi în timpul apropiat. Dacă se convine pe al doilea aspect - se ajunge la semnarea acordului” a declarat Igor Dodon. 

Șeful statului a mai precizat că, dacă se ajunge la o coaliție, vom avea stabilitate în următorii 2-3 ani, iar dacă nu - trebuie să fim pregătiți de alegeri parlamentare anticipate.

Кабинет министров  - Sputnik Moldova
Politică
Câte fotolii de miniștri pretind democrații și ce portofolii vor pentru alianța cu PSRM

„În luna noiembrie a anului trecut, atunci când am desemnat candidatura la funcția de premier și Cabinetul de Miniștri am spus că este un guvern minoritar și că peste câteva luni trebuie să ne determinăm ce facem mai departe. Acum avem un guvern susținut oficial de 36 de deputați ai PSRM. Alte partide nu au desemnat în acest guvern reprezentanții săi. Eu cred că un guvern minoritar nu poate activa prea mult timp. De aceea, s-a ajuns la situația de a lua o decizie - ce facem mai departe? Continuă activitatea acest guvern minoritar sau se merge la alegeri parlamentare anticipate? Sunt două soluții, dar este și a treia - facem majoritate parlamentară”, a menționat președintele.

Șeful statului afirmă că cele două partide vor trebui să-i prezinte un raport privind remanierile guvernamentale, dacă se va ajunge la semnarea acordului de coaliție. 

Fluxul de știri
0