Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima zi în care mai pot fi publicate sondaje cu tematică electorală - Detalii

© REUTERS / Sergei KarpukhinAlegeri
Alegeri  - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi este ultima zi în care mai pot fi publicate rezultatele sondajelor cu tematică electorală pentru alegerile parlamentare din circumscripția Hâncești.

CHIȘINĂU, 9 mar - Sputnik. Astăzi este ultima zi când mai pot fi publicate rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală, pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția electorală uninominală numărul 38 din municipiul Hâncești. Alegerile vor avea loc în această duminică.

Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Societate
Autoritățile vor să știe asta: Anunțul făcut de Comisia Electorală Centrală

Potrivit legislației electorale, rezultatele acestor sondaje pot fi date publicității cel târziu cu cinci zile înainte de ziua alegerilor. În perioada electorală, orice sondaje de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor pot fi efectuate numai cu condiţia înştiinţării prealabile a Comisiei Electorale Centrale.

Totodată, în ziua alegerilor, până la închiderea secțiilor de votare, se interzice publicarea în mass-media a materialelor, interviurilor cu alegătorii, despre numărul de voturi întrunite de concurenții electorali pe parcursul zilei și despre șansele acestora, inclusiv rezultatele exit-poll-urilor.

Toate înștiințările despre desfășurarea sondajelor de opinie pot fi consultate pe pagina-web oficială a Comisiei, la rubrica „Alegeri parlamentare noi”. Amintim că în data de 15 martie 2020 vor avea loc alegeri parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală numărul 38 din municipiul Hâncești.

Fluxul de știri
0