Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Confirmat: Premierul Ungariei, Viktor Orban, vine la Chișinău în această săptămână - Video

© AP Photo / MTI, Szilard KoszticsakHungarian Prime Minister Viktor Orban speaks during his joint press conference with Russian President Vladimir Putin in the Parliament building in Budapest, Hungary, Tuesday, Feb. 17, 2015. Putin is staying on a one-day working visit in the Hungarian capital.
Hungarian Prime Minister Viktor Orban speaks during his joint press conference with Russian President Vladimir Putin in the Parliament building in Budapest, Hungary, Tuesday, Feb. 17, 2015. Putin is staying on a one-day working visit in the Hungarian capital. - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului, Igor Dodon, a confirmat astăzi că premierul Ungariei, Viktor Orban, întreprinde o vizită la Chișinău în această săptămână.

CHIȘINĂU, 9 mar - Sputnik. Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, va ajunge la Chișinău joi, 12 martie.

Viktor Orban - Sputnik Moldova
Politică
Viktor Orban s-a răzbunat: Timmermans, ”candidatul lui Soros”, a fost torpilat
Despre asta a anunțat președintele Igor Dodon, după ședința din această dimineață cu șeful Legislativului Zinaida Greceanîi și prim-ministrul Ion Chicu. 

Șeful statului a precizat că în timpul vizitei premierului de la Budapesta va fi semnat un acord privind parteneriatul strategic între Republica Moldova și Ungaria.

”Un eveniment important al acestei vizite este aspectul economic și aici vreau să menționez că Dumnealui va veni cu un număr destul de mare de agenți economici care sunt gata să investească în Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon.

Mai mult, pentru suportul deschiderii noilor afaceri, Ungaria va oferi Chișinăului un credit de 100 de milioane de euro pentru agenții economici care vor să dezvolte afaceri aici, în Republica Moldova.

”Va fi o vizită destul de importantă. Trecem la o nouă etapă de parteneriat strategic cu prietenii noștri din Ungaria”, a punctat președintele.

Ultima dată Viktor Orban a fost la Chișinău în luna octombrie a anului 2010, atunci când premier al Republicii Moldova era Vlad Filat.

Fluxul de știri
0