Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Viktor Orban s-a răzbunat: Timmermans, ”candidatul lui Soros”, a fost torpilat

Abonare
Viktor Orban a salutat respingerea de la posturile de conducere ale Uniunii Europene a celor care nu au respectat poporul maghiar, făcând referire nominală la Frans Timmermans și Manfred Weber

BRUXELLES, 12 iul - Sputnik, Daniela Porovăț. Premierul Ungariei Viktor Orban a declarat astăzi că guvernul său a reuşit să impună voinţa declarată a ungurilor care au votat în alegerile pentru Parlamentul European, aducând în posturile de conducere a Uniunii Europene oameni care respectă naţiunile şi se opun migraţiei.

Mare parte din problemele Europei sunt legate de liderii din UE care susţin migraţia, a insistat Orban în interviul său săptămânal radiodifuzat.

Viktor Orban Emmanuel Macron - Sputnik Moldova
Conflict în Europa: Viktor Orban i-a declarat război lui Macron

Țintele lui Viktor Orban au fost candidații propuși de socialiști și de populari, cu care premiereul Ungariei a avut numeroase dispute.

Pentru Orban, e important că socialistul Frans Timmermans, "candidatul lui Soros a fost torpilat". Cât despre candidatul PPE, Manfred Weber, acesta nu ar fi devenit preşedintele Comisiei Europene pentru că s-a exprimat "într-un mod lipsit de respect la adresa cetăţenilor din mai multe ţări, inclusiv Ungaria", consideră premierul Ungariei.

Viktor Orban și-a asumat meritul de a fi influențat nominalizarea Ursulei von der Leyen, el amintind că "occidentalii şi Europa centrală au convenit asupra ministrului german al apărării, Ursula von der Leyen, a treia pe lista Grupului de la Visegrad”.

Potrivit șefului Guvernului de la Budapesta, "acum există o şansă ca preşedinţia Comisiei Europene să susţină o Europă puternică, respectând totodată interesele naţionale".

Fluxul de știri
0