Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii plasați în carantină în România, lăsați să-și continue drumul spre casă

© Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы / Accesați arhiva multimediaБольница в Коммунарке примет пациентов с подозрением на коронавирус
Больница в Коммунарке примет пациентов с подозрением на коронавирус - Sputnik Moldova
Abonare
Cei 17 cetățeni moldoveni care se întorceau din Milano cu autocarul și au fost plasați în carantină în Oradea, au fost lăsați să-și continue drumul spre Chișinău.

CHIȘINĂU, 9 mar - Sputnik. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că cei 17 cetățeni ai Republicii Moldova care se aflau în regim de izolare pe teritoriul României au fost lăsații să plece acasă după ce testele de laborator nu au confirmat prezența COVID-19 în organismul pasagerului care prezenta simptomele maladiei. 

Coronavirus - Sputnik Moldova
Precizările responsabililor: Condițiile de spitalizare a femeii infectate cu coronavirus

Moldovenii se întorceau în Republica Moldova cu autocarul și au fost plasați în carantină în Oradea, după ce unul dintre pasageri a făcut febră.

”Moldovenii sunt în carantină timp de 14 zile. Conform măsurilor în vigoare, trebuie să respecte carantina. Dacă testele efectuate ies negative, vor pleca acasă”, au declarat anterior pentru Sputnik Moldova reprezentanții prefecturii Bihor din România. 

Până acum, în România au fost înregistrate 15 cazuri de infectare cu Covid-19. Cinci dintre bolnavi au fost deja vindecați și externați.

Un caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat și în țara noastră. O femeie venită din Italia a fost internată în spital. Aceasta este izolată. Medicii spun că starea ei este stabilă. Femeia suferă de mai multe patologii.  

Fluxul de știri
0