Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldoveni, în carantină timp de 14 zile în România

© Sputnik / Vitaliy Timkiv / Accesați arhiva multimediaТест-системы для диагностики нового коронавируса
Тест-системы для диагностики нового коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți moldoveni care se întorceau din Milano acasă cu autocarul au fost plasați în carantină în Oradea, România.

CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. Un autocar cu moldoveni care se întorceau din Milano a fost plasat în carantină în Oradea, România după ce unul dintre pasageri a fost depistat febră. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de reprezentanții prefecturii Bihor din România. 

Carabinier verifică actele unui bărbat care poartă o mască de protecție într-o mașină la punctul de control din San Fiorano - Sputnik Moldova
Decret oficial: Carantină în regiunile de nord a Italiei - focar de coronavirus

”Moldovenii sunt în carantină timp de 14 zile. Conform măsurilor în vigoare, trebuie să respecte carantina. Dacă testele efectuate ies negative, vor pleca acasă. Testele se fac în prima, a 12-a și a 13-a zi. Ei au tot ce le trebuie acolo. În caz de urgență, medicii sunt obligați să intervină”, a precizat pentru Sputnik Moldova reprezentanții prefecturii Bihor din România. 

Până acum, în România au fost înregistrate 15 cazuri de infectare cu Covid-19. Cinci dintre bolnavi au fost deja vindecați și externați.

Un caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat și în țara noastră. O femeie venită din Italia a fost internată în spital. Aceasta este izolată. Medicii spun că starea ei este stabilă. Femeia suferă de mai multe patologii.  

Fluxul de știri
0