Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decizie controversată: Un bărbat acuzat de trafic de copii în scop sexual a fost achitat

CC0 / Pixabay / Pexels / Violență
Violență - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii au atacat la Curtea de Apel Bălți sentința Judecătoriei Drochia de achitare a unui bărbat învinuit de trafic de copii în scop de exploatare sexuală.

CHIȘINĂU, 9 mar - Sputnik. Judecătoria Drochia cu sediul la Glodeni a respins solicitarea procurorilor de a-i aplica pedeapsa cu închisoarea unui bărbat învinuit de trafic de copii în scop de exploatare sexuală. 

Abuz sexual - Sputnik Moldova
Societate
Crimă oribilă: Minoră răpită și violată la Hâncești - Detalii

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale consideră că ”instanța de judecată nu a examinat probele cu suficientă diligență și nu a acordat un termen rezonabil pentru prezentarea în fața judecătorilor a martorului-cheie în acest dosar, care nu onorează citațiile legale”.

Potrivit acuzatorilor de stat, învinuitul, un bărbat de 30 de ani, i-ar fi promis unei adolescente de 15 ani din Glodeni un telefon performant, dacă îi va arăta în schimb imagini intime cu ea. După ce a obținut fotografiile compromițătoare, inculpatul ar fi amenințat-o că le va trimite apropiaților ei, dacă nu va participa la sesiuni video online cu el. 

”În cadrul acestor sesiuni, inculpatul a constrâns-o să privească acțiuni perverse cu caracter sexual ale acestuia și a determinat-o la acțiuni cu caracter erotic pe adolescentă”, menționează Procuratura Generală într-un comunicat de presă. 

Oamenii legii susțin că, deși adolescenta a făcut tot ce i-a solicitat inculpatul, acesta a trimis totuși imaginile compromițătoare familiei tinerei. După acest incident, minora a încercat să-și pună capăt zilelor. 

Детская игрушка - Sputnik Moldova
Societate
Scandalos: Ce s-a întâmplat cu olandezul care ar fi violat doi copii din Cahul

Potrivit procurorilor, bărbatul nu și-a folosit propriile pagini de pe rețelele de socializare pentru a comunica cu minora, ci ale unui coleg de-al său. Acesta a devenit martor-cheie în dosar, dar nu s-a prezentat în fața magistraților. Instanța de judecată a refuzat însă acordarea unui termen rezonabil pentru ca acest martor să fie audiat în cadrul procesului judiciar.

În instanța de judecată, adolescenta i-a recunoscut chipul și vocea inculpatului, astfel bărbatul a fost plasat în arest. Ulterior însă el a fost achitat de Judecătoria Drochia și eliberat.

Acuzatorii de stat consideră însă decizia magistraților ilegală și au solicitat în instanța de apel condamnarea învinuitului la 15 ani închisoare.

Fluxul de știri
0