Negocieri eșuate: Prețurile la petrol s-au prăbușit

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaАвтозаправка
Автозаправка - Sputnik Moldova
Abonare
Negocierile purtate vineri de țările membre OPEC+ au eșuat deoarece părțile nu au căzut de acord cu noi condiții ale acordului și nici să extindă valabilitatea acordurilor curente.

CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. La negocierile țărilor OPEC+, Rusia a pledat pentru menținerea condițiilor actuale iar Arabia Saudită a propus reducerea suplimentară a producției de petrol. Părțile nu au ajuns la o înțelegere, astfel că discuțiile au eșuat. Drept urmare, din 1 aprilie, toate obligațiile părților la acordul pentru limitarea producției de combustibil sunt anulate.

Prețurile mondiale la petrol au accelerat declinul

În această noapte, în timpul ofertării, petrolul brut Brent a trecut prin nivelul minim de 31,38 dolari pe baril, continuând să scadă.

Добыча нефти  - Sputnik Moldova
Coronavirusul lovește OPEC: Rusia are divergențe cu cartelul petrolier

Începând cu ora 06.41 (ora României), futuresul din mai al mărcii Brent a scăzut cu 28,69%, la 32,28 de dolari pe baril. Minute mai devreme, indicatorul a actualizat un minim din ianuarie 2016. Futuresul pentru aprilie al mărcii WTI a scăzut cu 31,35%, la 28,33 dolari pe baril.

După cum a raportat anterior Bloomberg, actuala scădere a futuresului petrolului a fost cea mai puternică din 1991, când s-a încheiat războiul din Golf.

Cotațiile petrolului s-au prăbușit pe fondul veștilor că participanții la OPEC+ nu au putut prelungi vineri acordul pentru reducerea producției. 

Potrivit Goldman Sachs, pe fondul unei panici pe piața petrolului, prețurile carburanților pot scădea acum la 20 de dolari pe baril.

Fluxul de știri
0