Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Coronavirusul în Moldova: Îndemnul președintelui Dodon - detalii

© Sputnik / Miroslav Rotari Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992
 Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, depune flori în memoria eroilor căzuți în luptele pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova din 1992 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu un îndemn pentru cetățenii din țară și din diasporă - detalii.

CHIȘINĂU, 8 mart - Chișinău. Președintele Igor Dodon a venit cu un îndemn către cetățeni de a păstra calmul și de a întreprinde toate acțiunile necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului de tip nou în Republica Moldova.

”Îndemn la calm întreaga societate, autoritățile sunt pregătite din timp pentru a face față pericolului, suntem în permanentă legătura cu Organizația Mondială a Sănătății, dar și cu autoritățile altor țări, pentru a coordona măsurile de intervenție”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului a venit cu un mesaj și pentru moldovenii din diasporă.

”Mă adresez și moldovenilor din diasporă, în mod special, celor din zonele afectate de COVID-19, înainte de a vă porni acasă, în Moldova, asigurați-vă că nu sunteți purtător de virus, aveți astfel grijă de viața și sănătatea rudelor și apropiaților voștri din țara noastră”, a subliniat șeful statului.

Una escuela  - Sputnik Moldova
Coronavirus în Moldova: Popovici, despre prelungirea vacanței elevilor - este prematur
Președintele a precizat că pentru a face fața acestei provocări mondiale, trebuie ca întreaga societate, fiecare cetățean să dea dovadă de responsabilitate, criticând intervențiile unor politicieni care au lansat mesaje menite să stimuleze sentimentul de frică.

”Virusul nu are culoare politică, așa că îndemn toți oamenii, inclusiv politicienii, să depunem efort comun, să fim mai responsabili pentru a depăși împreună criza provocată de Coronavirus. Efectul poate fi și mai negativ pentru societatea noastră din cauza panicii ce poate apărea, inclusiv pentru că unii politicieni iresponsabili speculează pe această temă și stimulează sentimentul de frică, doar pentru a primi dividende de imagine.

Președintele a anunțat că își întrerupe vizita de lucru de la Moscova pentru a fi implicat în deplină măsură în acțiunile autorităților.

Fluxul de știri
0