Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele, într-un moment de sinceritate: Mandatul meu, ca o corabie găurită

© Sputnik / Miroslav RotariВыставка писанок на софиевской площади
Выставка писанок на софиевской площади - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a acordat un interviu publicației britanice Guardian în care a comparat mandatul său de șef al statului cu un vas fisurat.

CHIȘINĂU, 8 mart - Sputnik. Prin această comparație, președintele Ucrainei a dorit să arate că în țară sa apar în permanență probleme pe car el încearcă cumva să le rezolve, transmite RIA Novosti.

"Peste tot găuri și tu încerci să le astupi cu mâinile și picioarele. Iată așa noi trăim. Astupăm găuri", a declarat Zelenski.

În acest context, jurnalistul britanic a spus că, dacă Zelenski face această comparație, atunci Ucraina este asemenea unei corăbii care se scufundă.

"Dar noi nu ne scufundăm", a Zelenski.

El a mai spus că lucrul președintelui este foarte asemănătoare unui rol într-un serial, după care a rectificat, spunând că mandatul de președinte este mult mai lung decât un serial, el durează 5 ani, timp în care trebuie să rezolve un șir de probleme.   

Vladimir Zelenski a câștigat alegerile prezidențiale din Ucraina în aprilie 2019. Pentru el au votat mai bine de 70 la sută din locuitorii țării.

Лечение пациентов в центральной больнице города Ухань - Sputnik Moldova
A ajuns și în Ucraina: Primul caz confirmat de coronavirus chiar la hotarul Moldovei
Zelenski a declarat în mai multe rânduri că nu intenționează să rămână în acest post mai mult de un mandat. Dar, primul adjunct al șefului aparatului președitelui ucrainean, Serghei Trofimov, a declarat sâmbătă, într-un interviu pentru postul "Ucraina-24", că locuitorii țării ar putea să pledeze ca Zelenski să mai guverneze încă un termen. Trofimov a precizat însă că decizia o va lua Zelenscki.

Cercetările sociologice arată că ratingul președintelui ucrainean este în scădere. În februarie Institutul de Sociologie din Kiev arăta că 47 la sută dintre locuitorii țării îl susțin pe Zelenski. Dar în decembrie 2019, Zelenski avea susținerea a 60 la sută dintre aceștia.

Fluxul de știri
0