Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A ajuns și în Ucraina: Primul caz confirmat de coronavirus chiar la hotarul Moldovei

© REUTERS / CHINA DAILYЛечение пациентов в центральной больнице города Ухань
Лечение пациентов в центральной больнице города Ухань - Sputnik Moldova
Abonare
În țara vecină Ucraina a fost confirmat primul caz de contaminare cu noul coronavirus la un bărbat care s-a întors recent din Italia.

CHIȘINĂU, 3 mar - Sputnik. Un bărbat din regiunea Cernăuți, care are hotar cu Republica Moldova, a fost diagnosticat cu noul coronavirus COVID-19. Despre asta a anunțat adjunctul ministrului Sănătății din Ucraina Victor Lyașko, potrivit RIA Novosti.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Trei cazuri suspecte de coronavirus în Moldova: Situația în ultimele 24 de ore

Bărbatul contaminat s-a întors recent cu soția sa din Italia, iar pe 27 februarie au început să apară simptomele, așa că s-a adresat la medici. Aceștia au prelevat probe, iar analizele de laborator au arătat că doar bărbatul are COVID-19.

Soția bărbatului contaminat este izolată în apartamentul său, dar nu prezintă simptome ale maladiei. Funcționarul a precizat că epidemiologii le examinează acum și pe celelalte persoane care au intrat în contact cu pacientul bolnav.

Până în prezent, în toată lumea s-au îmbolnăvit de coronavirus peste 91 de mii de persoane. Italia, unde se află una dintre cele mai numeroase diaspore moldovenești, este cel mai mare focar de coronavirus din toată Europa. Aici sunt deja peste 2.000 de cazuri confirmate de coronavirus și 52 de morți.

Fluxul de știri
0