Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Chicu a oferit primele informații despre bolnava cu coronavirus – Ce șanse are

© AFP 2024 / STRCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Primul bolnav atestat în Republica Moldova cu coronavirus se află în stare gravă, a declarat premierul Ion Chicu, în debutul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care s-a întrunit astăzi la prima oră.

CHIȘINĂU, 8 mart - Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova a amintit că ieri seara Ministerul Sănătății a informat că în țara noastră a fost confirmat primului caz de coronavirus. Testele efectuate au atestat prezența acestui virus la o persoană, la o doamnă care a venit ieri cu o cursă din Italia, din Milano, a preciza premierul.

Ion Chicu a declarat că bolnava a manifestat multă iresponsabilitate, dat fiind că a părăsit spitalul din Milano unde era internată și a venit acasă, aducând cu ea și virusul.   

Отделение для людей с подозрением на коронавирус в Боткинской больнице - Sputnik Moldova
Este grav: Primul caz de  coronavirus în Moldova – Iată ce au decis autoritățile
"Informațiile pe care le avem, inclusiv de la autoritățile italiene, doamna a fost internată în spital, în Italia, dar într-un mod foarte "responsabil" a părăsit instituția medical de acolo, s-a urcat în avion și a venit acasă. Noi m menționat că cetățenii Republicii Moldova, oriunde s-ar afla, sunt așteptați acasă, dar trebuie să manifeste responsabilitate. În cazul de față, avem dovada unei iresponsabilități totale. Și persoana respectivă a pus sub pericol de sănătate mai multe persoane, inclusiv, în aeroportul italian, în aeronavă și aici la noi", a declarat premierul.

El însă a precizat că bolnava a fost depistată chiar în avion.

"Fiindcă persoana a fost depistată chiar la bordul navei, imediat la aterizare, colegii noștri, instituțiile respective au preluat-o, a fost transportată în instituția medicală, unde i s-au prelevat probele respective și, de atunci medicii noștri se luptă pentru viața acestei doamne", a spus premierul.

"Problema este că ea are alte boli grave, care, de fapt, și constituie cea mai mare problemă acum. Inclusiv este vorba de diabetul zaharat și, de fapt, toată noaptea medici mai mult cu problema aceasta s-au confruntat", a precizat prim-ministrul.

În final el a spus că starea pacientei este  stabilă, dar pericol pentru viață există.

Fluxul de știri
0