Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Este grav: Primul caz de  coronavirus în Moldova – Iată ce au decis autoritățile

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaОтделение для людей с подозрением на коронавирус в Боткинской больнице
Отделение для людей с подозрением на коронавирус в Боткинской больнице - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că în Republica Moldova a fost atestat primul caz confirmat de infectare prin Coronavirus de tip nou. Este vorba despre o femeie, revenită azi din Italia, în vârsta de 48 ani.

CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. Laboratorul ANSP va efectua o probă suplimentară de reconfirmare.

Potrivit Ministerului Sănătății, pacienta este internată într-o instituție spitalicească strategică, unde primește tratamentul corespunzător. Aceasta suferă de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul 2 și hipertensiune.

В Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом   - Sputnik Moldova
Alertă: Numărul de cazuri de coronavirus confirmate în UE a depăşit 4.000
Persoana a fost preluată de la Aeroport, de către serviciul 112, pe un coridor separat, fiind în stare de sănătate gravă, bronhopneumonie bilaterală, cu insuficiență respiratorie acută, febră, tuse, slăbiciune generală, transportată la instituția medicală.

MSMPS solicită tuturor pasagerilor cursei WizzAir, W63796, Milano-Chișinău, aterizată azi la ora 11.47 să rămână izolați la domiciliu și să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinați și monitorizați.

Mâine, începând cu ora 8.00, va avea loc ședința națională extraordinară de Sănătate Publică, la Guvern, unde vor fi prezentate toate informațiile și măsurile care vor fi întreprinse.

Statistici îngrijorătoare

Peste 4.000 de cazuri de infecție cu COVID-19 au fost înregistrate până în prezent, în 24 de țări ale UE, a declarat vineri comisarul european pentru Sănătate Stella Kyriakides.

„În prezent avem peste 4.000 de cazuri în 24 de state membre, iar această situație continuă să evolueze, aș spune, de la oră la oră”, a declarat Kyriakides într-o conferință de presă în urma unei reuniuni extraordinare a miniștrilor Sănătății din UE la Bruxelles pentru a discuta despre noua epidemie de coronavirus, potrivit Sputnik News.

În prezent, Italia este țara cu cel mai mare număr de cazuri de infecție cu coronavirus după China și Coreea de Sud. Țara a raportat joi 41 de noi decese cauzate de coronavirus, numărul total al deceselor ajungând la 148.

De asemenea, vineri, numărul morților cauzate de coronavirus a crescut la cinci în Spania, a anunţat ministerul Sănătății din această ţară.

„În Spania, au fost înregistrate până în prezent 365 de cazuri și cinci decese”, a declarat ministerul într-o publicație.

Ultima victimă este un bărbat în vârstă de 87 de ani, care a decedat la un spital din regiunea de nord-est Zaragoza. Acesta este al doilea deces cauzat de virus într-o singură zi în Spania. De asemenea, un bărbat de 76 de ani a murit dimineața într-o suburbie a capitalei spaniole Madrid.

În Franţa, numărul de cazuri confirmate de infecţie cu coronavirusul a crescut cu 154 de persoane, ajungând la 577 de persoane în mai puțin de 24 de ore, în timp ce numărul morţilor a crescut la nouă persoane, a transmis vineri canalul francez BFMTV, citând autoritățile sanitare din ţară.

Potrivit canalului francez, autoritățile au confirmat că vineri încă două persoane au murit din cauza bolii.

Până în prezent, numărul celor infectați la nivel mondial a trecut de 100.000, cu peste 3.400 de decese. Peste 55.400 de oameni s-au recuperat.

Fluxul de știri
0