Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția de Frontieră dezminte: Niciun autocar blocat la hotar

Abonare
După ce premierul Ion Chicu a anunțat pe Facebook că un autocar cu persoane cu simptome de coronavirus ar fi blocat la hotar, Poliția de Frontieră a venit cu o dezmințire.

CHIȘINĂU, 8 mart - Sputnik. Poliția de Frontieră informează că la ora actuală nu este blocat niciun autocar în punctele de trecere a frontierei de stat.

Poliția de Frontieră precizează că astăzi, la ora 06:20, în punctul de trecere Leușeni au fost identificați trei pasageri ai cursei Italia-Moldova, care prezentau stare subfebrilă. Conform procedurii standard de operare, persoanele au fost izolate de ceilalți călători și a fost anunțat serviciul de urgență 112.

S-a constatat ca persoanele nu prezentau simptomele bolii și li s-a permis să plece, însă cu condiția ca vor fi monitorizate la domiciliu. La fel, toți cei 35 de pasageri au completat fișele epidemiologice pentru verificările suplimentare de către personalul medical.

таможня Скулень - Sputnik Moldova
Societate
Pericol, la hotar, un autocar cu persoane cu simptome de coronavirus: Declarația lui Chicu
Amintim că după ședința de astăzi dimineața dimineață a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, la care a fost abordată situația privind coronavirusul COVID-19, la care a participat și prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, acesta a venit cu un șir de concluzii pe Facebook.

Premierul Chicu a afirmat că probabilitatea apariției în Republica Moldova a unor cazuri noi de coronavirus este foarte mare. El a spus că, la un punct terestru de trecere a frontierei, este blocat și un autobuz cu pasageri din Italia, în care se află persoane cu simptome caracteristice bolii.

Fluxul de știri
0