Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Sănătății: Încă doi suspecți cu simptome de Coronavirus de tip nou

© Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы / Accesați arhiva multimediaВ Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом
В Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом   - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe parcursul ultimelor 24 de ore, au fost înregistrate două cazuri suspecte la Coronavirus de tip nou. Este vorba de un adult și un copil reveniți recent din Italia. Ministerul Sănătății anunță că în cazul celor doi s-au prelevat probele de laborator.

Vama - Sputnik Moldova
Poliția de Frontieră dezminte: Niciun autocar blocat la hotar
CHIȘINĂU, 8 mart - Sputnik. Ministerul Sănătății și Protecției Sociale nu oferă mai multe detalii despre cele două cazuri. Însă amintește că persoanele care au revenit din țările cu risc sporit de infecție cu Coronavirus de tip nou sau care au avut contact cu o persoană bolnavă de COVID-19, și nu prezintă simptome ale infecțiilor respiratorii trebuie să se autoizoleze la domiciliu (să evite ieșirile publice, zonele aglomerate și să păstreze distanța de 1 metru de la alte persoane) și să contacteze imediat medicul de familie, pentru a fi examinate și plasate sub supraveghere la domiciliu pentru 14 zile.

Totodată Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru  Sănătate Publică reamintește că fiecare persoană care a vizitat recent țările afectate de Coronavirusul de tip nou și prezintă simptome precum febră sau tuse trebuie să solicite ajutor medical, apelând la Serviciul 112 sau medicul de familie, comunicând detaliile cu privire la istoricul călătoriei.

În plus, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică amintește tuturor despre recomandările de protecție privind sănătatea publică:

  • spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu o soluție pe bază de alcool;
  • acoperiți nasul și gura cu un șervețel sau cu pliul cotului atunci când tușiți sau strănutați; aruncați imediat șervețelul la gunoi și spălați-vă pe mâini;
  • evitați contactul direct cu persoanele care au simptome de gripă sau răceală (febră și tuse).
  • evitați pe cât posibil locurile aglomerate și respectați distanța socială de cel puțin 1 metru de la alte persoane.

Deoarece situația se poate dezvolta rapid, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Agenția Națională pentru Sănătate Publică va publica toate informațiile noi pe paginile web: https://msmps.gov.md/ și www.ansp.md.

Fluxul de știri
0