Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Sănătății: Bolnava de coronavirus, în secția reanimare și terapie intensivă

© AFP 2022 / STRCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu informații suplimentare în privința pacientei diagnosticate cu Coronavirus de tip nou: starea acesteia rămâne a fi gravă, dar stabilă.

CHIȘINĂU, 8 mart - Sputnik. Instituția amintește că, în conformitate recomandărilor OMS și a normelor în domeniu naționale, pacienții adulți, depistați cu infecția Coronavirus de tip nou, cu forme ușoare și medii, sunt tratați în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”, însă cei care  prezintă complicații grave sunt internați la Spitalul Clinic Republican (SCR).

В Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом   - Sputnik Moldova
Ministerul Sănătății: Încă doi suspecți cu simptome de Coronavirus de tip nou
Pacienta respectivă  a fost internată primar în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă”. Ulterior, odată cu agravarea stării de sănătate, aceasta  a fost transferată în secția Reanimare și Terapie Intensivă a SCR. Pacienta este izolată în boxa de reanimare.

Tot personalul medical  care acordă asistență  medicală pacientei este echipat cu echipament de protecție individuală. Intrarea în secția Reanimare este securizată și separată. Medicii din SCR au fost instruiți suplimentar la capitolul control al infecțiilor și managementul clinic al pacientului cu COVID-19.

Fluxul de știri
0