Erdogan a informat-o pe Merkel despre înțelegerile cu Rusia

© REUTERS / Fabrizio BenschGerman Chancellor and chairwomen of the Christian Democratic Union (CDU) Angela Merkel addresses a news conference in Berlin, Germany, September 19, 2016.
German Chancellor and chairwomen of the Christian Democratic Union (CDU) Angela Merkel addresses a news conference in Berlin, Germany, September 19, 2016.  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Erdogan a informat-o pe Merkel despre înțelegerile încheiate cu Rusia și a cerut revizuirea acordului cu privire la migrație, încheiat între Turcia și UE.

BUCUREȘTI, 7 mar – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a informat pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel, despre acordul cu Rusia în privința provinciei siriene Idlib, a îndemnat la revizuirea acordului cu privire la migrațiune dintre Turcia și UE, a anunțat administrația liderului turc.

Турецкий военный конвой едет в провинцию Идлиб - Sputnik Moldova
Expert militar rus despre situația din Idlib: Este foarte complicat
“Președintele nostru a informat-o telefonic pe Merkel despre acordul cu Rusia în privința Idlibului, menționând că acesta va proteja populația civilă, militarii turci și va asigura stabilitatea în regiune. El a îndemnat la o revizuire a acordului cu privire la migrație dintre Turcia și UE, odată ce prevederile anterioare nu mai funcționează”, se spune în comunicatul administrației prezidențiale turce.

Se menționează că Erdogan a acuzat Grecia de încălcare a drepturilor refugiaților și a actelor internaționale care vizează această problemă.

Negocierile între președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, în legătură cu agravarea situației din provincia siriană Idlib, au avut loc joi, la Moscova. În urma întrevederii a fost adoptat un document comun. Părțile și-au reiterat atașamentul față de formatul de negocieri de la Astana și au anunțat instituirea unui regim de încetare a focului începând cu miezul nopții. În afară de aceasta, părțile au convenit asupra unor patrulări comune a șoselei M4, care se află în prezent sub controlul teroriștilor.

Fluxul de știri
0