Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon s-a întâlnit cu Patriarhul Kiril în ajunul Duminicii Ortodoxiei - detalii

© Photo : Facebook / Igor Dodon Igoana Sf. Matrona. Mănăstirea Acoperămîntului Maicii Domnului din Moscova
 Igoana Sf. Matrona. Mănăstirea Acoperămîntului Maicii Domnului din Moscova - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a mers la Moscova unde s-a întâlnit cu Patriarhului Kiril al Rusiei. După Sfânta Liturghie, șeful statului s-a rugat Sfintei Matrona pentru pace și prosperitatea Moldovei.

CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. În ajunul primei duminici din Postul Mare, a Ortodoxiei, președintele Igor Dodon s-a întâlnit la Moscova cu Patriarhul Kiril al Rusiei. 

”La invitația Patriarhului Moscovei și a Întregii Rusii, Kiril, am asistat astăzi la sfânta liturghie oficiată de Patriarh la mănăstirea Acoperământului Maicii Domnului din Moscova care adăpostește moaștele Sfintei Matrona”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Патриарх Московский и всея Руси Кирилл во время Рождественского богослужения в храме Христа Спасителя в Москве - Sputnik Moldova
Rusia
Patriarhul Kiril: Respingerea valorilor familiei duce civilizația în haos
După serviciul divin, șeful statului a discutat cu Preasfinția Sa Patriarhul Kiril, ”despre pacea civică din Moldova, despre apărarea Bisericii Ortodoxe împotriva atacurilor, despre susținerea familiei și promovarea valorilor tradiționale”.

Totodată, Igor Dodon a ținut să sublinieze că Sfânta Matrona de la Moscova este una dintre cele mai venerate sfinte în Moldova 

”În țara noastră nu este nicio biserică în care nu s-ar regăsi o icoană cu sfânta Matrona. În multe lăcașe de cult de la noi se păstrează părți ale moaștelor sale. Ruga închinată ei aduce ajutor în cele mai dificile probleme. M-am rugat la moaștele sfintei Matrona pentru pace și prosperitatea Moldovei, pentru bunăstarea tuturor cetățenilor noștri”, a punctat Dodon.

Președintele țării s-a rugat la moaștele Sfintei pentru ”pace și prosperitatea Moldovei, pentru bunăstarea tuturor cetățenilor Moldovei”.

Fluxul de știri
0