Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce riscă comercianții florilor de primăvară: Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariВесна в дендрарии: цветы распустились раньше времени.
Весна в дендрарии: цветы распустились раньше времени. - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția de Mediu vine cu îndemn pentru cetățenii Republicii Moldova care comercializează, dar și pentru cei care procură flori timpurii de primăvară.

CHIȘINĂU, 7 mar – Sputnik. Comercializarea florilor timpurii de primăvară este ilegală și se sancționează în conformitate cu legea.

albine - Sputnik Moldova
Societate
Alarmant: Mor albinele în Moldova – Iată care este cauza

Agenția de Mediu atenționează cetățenii Republicii Moldova că colectarea și comercializarea acestor plante se sancționează cu amenzi de până la 3000 de lei.

Potrivit agenției, prejudiciul cauzat mediului ca urmare a colectării şi comercializării speciilor incluse în Cartea Roșie a Republicii Moldova constituie între 75-125 de lei pentru un exemplar.

În context, Agenția de Mediu îi îndeamnă pe cetățeni să se abțină de la procurarea speciilor de plante rare, iar la depistarea cazurilor de colectare, nimicire și comercializare să sesizeze organele de control.

În lista speciilor de plante protejate este inclus ghiocelul, dedițelul, brândușa, bibilica montană, rușcuța-volgeană, etc.

Fluxul de știri
0