Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Viceguvernatorul Băncii Naționale, Aureliu Cincilei, eliberat din arest preventiv

© Photo : Photographer: Marin IliutsAureliu Cincilei, viceguvernatorul BNM
Aureliu Cincilei, viceguvernatorul BNM - Sputnik Moldova
Abonare
Viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Aureliu Cincilei, a fost eliberat de Procuratura Anticoruție, după ce s-a aflat în arest preventiv. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru.

CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. Aureliu Cincilei a fost lăsat în libertate pentru că a colaborat cu procurorii și a făcut declarații pe dosar. El urmează să fie cercetat în libertate, dar are interdicția de a părăsi municipiul Chișinău, a mai spus Maria Vieru.

Дрэгуцан  - Sputnik Moldova
Societate
Fostul guvernator al Băncii Naționale Dorin Drăguțanu, plasat în arest pentru 30 de zile
Ea a precizat că în cazul celorlalți reținuți de la Banca Națională, fostul viceguvernator Emma Tăbârță și șeful de direcție Ion Ropot procurorii au depus demersuri de arest pentru 30 de zile.

Amintim că în data de 5 martie 2020 Procuratura Anticorupție a efectuat percheziții la Banca Națională a Moldovei în cadrul dosarului privind furtul miliardului. Ulterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că a emis ordonanțe de reținere și audiere pe numele fostului guvernator al BNM Dorin Drăguțanu, fostului viceguvernator al Băncii Centrale precum și al Emei Tăbârță, al acualului viceguvernator Aureliu Cincilei și al fostului viceguvernator Ion Sturzu.

Fluxul de știri
0