Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fostul guvernator al Băncii Naționale Dorin Drăguțanu, plasat în arest pentru 30 de zile

© Sputnik / Мирослав РотарьДрэгуцан
Дрэгуцан  - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul guvernator al Băncii Naționale Dorin Drăguțanu a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

CHIȘINĂU, 6 mar - Sputnik. Judecătoria Chișinău a aprobat solicitarea procurorilor de a-l plasa în arest preventiv pe fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei Dorin Drăguțanu.

"Instanța a satisfăcut pe deplin solicitarea procurorilor de a-l plasa pe învinuit în arest preventiv", a declarat purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Maria Vieru, pentru Sputnik Moldova.

Drăguțanu este învinuit în dosarul privind frauda bancară. El este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Societate
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, își cere scuze publice: Vezi de la cine

În același dosar mai sunt vizați fostul și actualul vicepreședinte al BNM, și un șef de secție din cadrul instituției, doar că în calitate de bănuiți. 

Ieri, Procuratura Anticorupție a efectuat percheziții la Banca Națională a Moldovei în cadrul dosarului privind furtul miliardului. Ulterior, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că a emis ordonanțe de reținere și audiere pe numele lui Dorin Drăguțanu, precum și al Emei Tăbârță, al lui Aureliu Cincilei și al lui Ion Sturzu.

Procuratura Generală precizează că sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară.

Fluxul de știri
0