Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Campania "Rostul Postului": Donează mâncare copiilor care trăiesc la limita sărăciei

© Sputnik / OsmatescoTatiana Codreanu
Tatiana Codreanu - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru al patrulea an consecutiv, organizația "Copil-Comunitate-Familie" Moldova (CCF Moldova) desfășoară campania "Rostul Postului", prin care oamenii sunt îndemnați să-i ajute și să-i sprijine pe copiii care trăiesc în sărăcie absolută sau extremă.
Campania "Rostul Postului": Donează mâncare copiilor care trăiesc la limita sărăciei

În cadrul unui interviu acordat pentru Sputnik, coordonatoarea proiectului Tatiana Codreanu a precizat că donațiile din cadrul Campaniei se fac electronic, accesând www.rostulpostului.md. Acesta este cel mai mare restaurant virtual, unde aveți o masă rezervată la care puteți face oricând comanda, selectând meniul preferat. Însă, în loc să consumați bucatele selectate, donați contravaloarea acestora copiilor din familiile social-vulnerabile. Donația se face online cu cardul bancar.

Pe parcursul celor patru ani de desfășurare a campaniei "Rostul Postului", organizația a colectat în jur de 190 000 de lei, reușind să răspundă la nevoile a 157 copii și familiile lor, fie prin ajutor material, fie prin facilitarea accesului la servicii sociale, pe care le-a dezvoltat.

"Avem acorduri de colaborare cu 28 de autorități publice locale din toată țara. Familiile care ajung în vizorul nostru sunt oferite de primari, asistenții sociali. Specialiștii noștri intervin în cele mai complicate cazuri", a subliniat Codreanu.

Potrivit ei, din experiența anilor precedenți, cetățenii manifestă o receptivitate sporită în primele și ultimele zile de desfășurare a campaniei. Zilnic, sunt înregistrate aproximativ două donații. Cei care doresc să contribuie cu un mic ajutor o pot face până în data de 18 aprilie curent.

Conform datelor prezentate de CCF Moldova,  în Republica Moldova, unul din opt copii trăiește în sărăcie, iar fiecare al cincilea copil are unul sau ambii părinții plecați peste hotare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0