Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când îl vor extrăda americanii pe Plahotniuc: Iată ce spune procurorul general

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorul General Alexandr Stoianoglo a oferit informații despre etapa la care se află procesul de extrădare a fostului lider democrat.

CHIȘINĂU, 5 mar – Sputnik. O cerere de extrădare pe numele lui Vlad Plahotniuc a fost adresată autorităților americane de fostul procuror general interimar Dumitru Robu, dar până acum nu a fost oferit un răspuns.

Павел Филип Pavel Filip - Sputnik Moldova
În exclusivitate: Pavel Filip - A dispus sau nu Plahotniuc anularea mandatului lui Năstase

Despre aceasta a anunțat presa actualul procuror General Alexandr Stoianoglo, după ședința Consiliului Superior al Procurorilor. Potrivit procurorului-șef, solicitarea către serviciul Interpol de căutare internațională a lui Vlad Plahotniuc este în proces de lucru.  

Totodată, Stoianoglo spune că și autoritățile de la Chișinău au preconizate măsuri în privința căutării și extrădării lui Vlad Plahotniuc.

„Noi investigăm dosarul. Dacă vor fi stabilite dovezi în privința lui Plahotniuc sau alte persoane, acestea vor fi urmărite inclusiv la nivel internațional”, a declarat procurorul general.

Mai mult, potrivit procurorului general, subiectul privind căutarea internațională, dar și extrădarea fostului lider al democraților se pot realiza doar în baza unui acord de asistență juridică între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, acord care în prezent nu există. Astfel, procedura de extrădare este una problematică.

Plahotniuc, cu un proiect de lege pe agenda Parlamentului, despre finanțarea partidelor>>>

Amintim că fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc a fost dat în urmărire internațională și interstatală de către Centrul Național Anticorupție anul trecut, la sfârșitul lunii octombrie. Vladimir Plahotniuc are calitate de învinuit în cauzele penale din gestiunea Procuraturii Anticorupție, fiind acuzat de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Fluxul de știri
0