Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În exclusivitate: Pavel Filip - A dispus sau nu Plahotniuc anularea mandatului lui Năstase

© Sputnik / OsmatescoПавел Филип Pavel Filip
Павел Филип Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul premier Pavel Filip a declarat la Sputnik Moldova că după invalidarea mandatului lui Andrei Năstase a fost zădărnicită toată munca lui de premier în trei ani de zile. Filip spune că procurorii ar trebui să investigheze acest caz pentru a afla adevărul.
În Exclusivitate: Pavel Filip- A dispus sau nu Plahotniuc anularea mandatului lui Năstase

Pavel Filip a fost întrebat în studioul Sputnik Moldova despre situația privind invalidarea mandatului de primar a lui Andrei Năstase și dacă le-a dat sau nu indicații judecătorilor fostul lider al PD.

 Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
Filip: Acțiunile celor șase deputați care au plecat din PDM sunt coordonate din exterior
„Nu pot să vă spun dacă a fost o indicație a lui Plahotniuc, pentru că la acea vreme nu am stat alături să văd dacă a fost o indicație sau alta. Dar cu certitudine vă pot spune că invalidarea alegerilor din Chișinău a zădărnicit toată munca mea de premier în trei ani de zile, muncă prin care am deschis ușile în cancelariile occidentale și am deblocat finanțările. După acea decizie nefericită, toate aceste lucruri s-au oprit”, a precizat fostul premier.

Pavel Filip a mai spus că procurorii ar trebui să facă mai multă lumină și să spună cine le-a dat judecătorilor acea indicație.

„Îmi pare rău de acea decizie pentru că a fost o încălcare gravă a legii, a fost depășirea oricăror limite imaginare care a zădărnicit toată munca guvernului” a punctat Pavel Filip.

Pe 25 iunie 2018, Curtea Supremă de Justiție a menținut decizia Curții de Apel prin care alegerile anticipate din Chişinău au fost invalidate.

Fluxul de știri
0