Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Modificări la procedura de repatriere a unor categorii de persoane: Vezi ce se întâmplă

© SputnikПроверка документов
Проверка документов - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de miniștri a revăzut cadrul normativ privind repatrierea victimelor traficului de ființe umane, dar și alte categorii de persoane.

CHIȘINĂU, 5 mar – Sputnik. Procedura de repatriere a victimelor traficului de ființe umane va fi modificată. O decizie în acest sens a fost luată de Cabinetul de Miniștri în ședința de ieri. În această categorie de persoane sunt incluși și adulții, victime ale traficului de ființe umane, copii neînsoțiți, precum și persoanele aflate în situație de dificultate. Modificările cadrului normativ privind repatrierea acestor persoane se referă în special la includerea unor prevederi noi, care vor spori gradul de protecție socială a categoriilor vizate.

Aeroportul Internațional Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
O polițistă, "victimă" a traficului de ființe umane în Germania - Video

În primul rând va fi facilitată procedura de documentare a copiilor neînsoțiți, identificați peste hotare, prin perfectarea certificatului de naștere național și a dosarului personal.

La reîntoarcerea în Republica Moldova, persoanele repatriate sunt întâmpinate pe teritoriul țării de către angajații centrelor prestatoare de servicii specializate sau ai autorităților administrației publice locale de nivelul întâi. Totodată li se oferă servicii de informare asupra drepturilor deținute.

O altă prevedere importantă ține de acoperirea cheltuielilor de transport cu taxi. Din această categorie de beneficiari fac parte copii de vârstă fragedă, copii cu dizabilități, copii cu nevoi speciale, copii cu comportament deviant, persoane cu dizabilități mintale, locomotorii, etc.

Proiectul Hotărârii Guvernului va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021.

Fluxul de știri
0